Draag bij aan het optimaliseren van de verkeersveiligheid.

  • Het voertuig wordt voorzien van een ISA – Systeem
  • De testpilot vindt plaatst in de Gemeente Helmond
  • Gedurende de test periode is er een service desk
  • 15 auto’s nemen deel aan het ISA-FIT project

Het ISA-Retrofit systeem van V-tron

Het ISA-Retrofit Systeem van V-TRON werkt volgens de ‘half open’ ISA-variant. Dit houdt in dat de bestuurder tegenwerking voelt in het gaspedaal wanneer hij de snelheidslimiet probeert te overschrijden. Het systeem beperkt de snelheid van het voertuig tot de geldende maximumsnelheid, zodat er niet onbedoeld te hard wordt gereden. Het systeem kan worden overruled door het gaspedaal gedurende een paar seconden voor 100% in te trappen. Wanneer het gaspedaal vervolgens volledig wordt losgelaten, wordt het voertuig opnieuw begrensd. Met dit systeem, is te snel rijden een bewuste keuze.

Het ISA-Retrofit Systeem bestaat o.a. uit een camera- en GPS sensor en een door het RDW gecertificeerd ‘speed limiter’. Deze speed limiter staat direct in contact met het CAN-bussysteem van het voertuig en wordt door de installateurs van V-TRON vakkundig geïnstalleerd voor het ISA-FIT project.

Registratieformulier

Naam(Vereist)
Eigenaar auto

F.A.Q.

Wat wordt er precies in mijn auto ingebouwd?

Voor dit project zullen we een tweetal systemen in de auto inbouwen. Eén daarvan is een kleine camera die op de voorruit wordt geplakt, achter de binnenspiegel, uit het zicht van de bestuurder. Daarbij hoort een klein schermpje (+/- 3 cm), die op iedere gewenste plek op het dashboard of hoek van de vooruit kan worden geplaatst. Het andere systeem is een klein kastje (+/- 10X15 cm) welke achter het dashboard wordt ingebouwd en aangesloten op het gaspedaal. Er wordt niet in draden geknipt en er ontstaat geen schade tijdens in- of uitbouw van het systeem.

Door wie wordt het systeem in mijn auto geplaatst?

Het ISA-systeem zal worden geïnstalleerd door monteurs in dienst van V-tron. Zij zijn hiervoor opgeleid en hebben jarenlange ervaring in installatie van dergelijke systemen.

Is het ISA-systeem, dat in mijn auto wordt ingebouwd, wel goedgekeurd?

Ja. Het ISA-systeem dat in uw auto wordt ingebouwd bestaat uit 2 gecertificeerde modules. Eén daarvan is een sensor op de vooruit, de ander begrenst uw auto op de maximale snelheid. Er worden geen ingrepen gedaan op verdere besturing van uw auto en het is dus ook onmogelijk dat uw auto uit zichzelf zal accelereren of remmen.

Hoelang duurt het inbouwen van het ISA-systeem in mijn auto?

We rekenen +/- 3 uur voor het inbouwen van het systeem en het testen daarvan. We zijn echter zeer flexibel en komen graag naar u of uw werk toe zodat u er geen hinder van ondervindt.

Heeft het ingebouwde ISA-systeem invloed op mijn autoverzekering of garantie?

Nee, het systeem is gecertificeerd en goedgekeurd voor de openbare weg. Het is dan ook geen probleem voor de verzekering of garantie van uw auto.

Waar kan ik terecht voor vragen wanneer het ISA-systeem in mijn auto zit?

Er kan altijd contact met ons worden opgenomen via de contactpagina.

Ik heb een (privé) leaseauto. Kan ik deze gebruiken voor het ISA-FIT Project?

Ja dat kan! Er worden geen blijvende veranderingen aan uw auto gedaan.

Hoelang blijft het systeem in mijn auto?

Het systeem zal gedurende +/- 5 weken in uw auto blijven zitten. Tijdens deze periode verzamelen wij waardevolle informatie over de werking van het systeem. Ook zijn we geïnteresseerd in uw mening en ervaringen met het systeem. Achteraf maken we weer een afspraak om het systeem uit te bouwen.

Wat wordt er van mij verwacht wanneer het ISA systeem in mijn auto is gebouwd?

Tijdens dit project willen wij zoveel mogelijk waardevolle informatie verzamelen en dit analyseren over het systeem, het gebruik hiervan en uw ervaringen. Deze informatie wordt gebruikt om het systeem te verbeteren waar mogelijk. Daarom is het gewenst om een aantal uur aan data te verzamelen gedurende dit project. Mocht u zeer weinig rijden, willen we u vragen om zo nu en dan een extra rondje te maken in de omgeving van Helmond.

Wat voor data wordt er tijdens het ISA-FIT project verzameld en waar gaat dit heen?

De data die verzameld wordt bestaat uit: Locatie, snelheid, aan-/uitschakeling van het ISA-systeem. Deze data komt direct in een beveiligde omgeving van V-tron terecht, waar deze volledig wordt geanonimiseerd alvorens te worden geanalyseerd. Op deze manier wordt er geen naar u herleidbare informatie met anderen gedeeld. Na uitvoering van het ISA-FIT project zal alle opgeslagen verwijderd worden.